25.6 C
Budapest
2020.július.09, csütörtök.

A mártír toborzó Famulus —  Cseppenként, A vámpírok titkos harcai (folytatásos regény 13. rész)

Egy régi közhellyel szólva a leghosszabb út is egyetlen apró lépéssel kezdődik, gondolhatnánk,ahogy a Famulus is hitte, ám kétségtelen, hogy a legveszélyesebb utak első lépéseit is sokszor csak a közöny kíséri, de ettől most a nem kellet tartania. (A fejezet végén megtalálod az összes eddigi részt.)

Ami a pénznél is fontosabb

– Már nagyon vártam – hadarta a Famulus, amikor lassan kifinomuló érzékszerveivel megérezte, hogy megjött a megbízója.
– Nyugi, hoztam a pénzt – felelte az kicsit bosszúsan – majd maga is meglepődött a válaszon, amit kapott.
– Az most nem fontos, tegye le és jöjjön ide, mutatni akarok valamit itt a monitoron és vibráló izgalma átragadt Loxusra is, aki hiába nézte a kémiai képletet, semmit sem értett belőle. Látja, itt ebben az egyenletben ezt az x-et, nos ha ezt megfejtem, akkor lényegesen közelebb kerülünk legalábbis elméletben a célhoz, és lassan kezdődhetnek a kísérletek.
– Érthetőbben! – reccsent Loxus ellentmondást nem tűrő hangja.
– Nos – kezdete nagy ívűnek szánt előadását Famulus – több út is állhat előttünk, vegyük ezeket sorba….
– Szó sem lehet róla, nem érdekelnek a fontoskodó tudományos gondolatkísérletek, csak arról, vagyis az eredményről beszéljen, ami ott áll a kijelzőn – csattant a parancs.
– Rendben. A vegyész kicsit csalódott volt, de tudta, nem kell és nem is szabad vitatkoznia. Tehát, mivel nem tudom, sem azt, hogy a napfény, ellentétben minden mesterséges fénnyel, az önök sejtjeinek, mely elemeit rombolja, ezért , amit kidolgoztam az egy olyan kémiai védelem, ami a szöveteik közül csak az aránylag egyszerű felhámot védi. Valami olyasmi lesz ez, mint a legnagyobb faktorú naptej, csak ez valóban hat majd, mosolygott önelégülten a férfi.
– Ennyi lenne az egész, ilyen egyszerű! – csodálkozott el Loxus, és már szinte látta is magát, amint a napfényben sétál.
– Ennél azért sokkal bonyolultabb és nehezebb a helyzet – rántotta vissza a valóság talajára főnökét Famulus.

- Hirdetés -

Keresd a nőt!

Famulus

 

– Pedig milyen jó lenne napos promenádokon flangálni, mi? – kuncogott egy női hang, amin mind a két férfi meglepődött, méghozzá alaposan.
– Maga ki és mit keres itt? – háborgott a házigazda.
– Ejnye Loxus, hát még nem is meséltél rólam? Na nem baj, nagylány vagyok már, úgyhogy bemutatkozom: Haxuga vagyok, Loxus társa.
– Arról nem volt szó, hogy magának társa is van – méltatlankodott a vegyész, ámbár mondatai mögött az a félelem bújt meg mindössze, hogy egy helyett, most majd ketten fognak itt parancsolgatni neki.
– Nyugalom Ember, – mondta a nő, mintha csak az agyába látott volna – azzal, hogy betársultam, nem szaporodik a meló, legfeljebb kap még egy analitikára alkalmas agyat. Egyébként meg, mit magyarázkodom én itt magának, ez van és passz.
– Na ha túl vagyunk a társasági fecsegésen – szólalt meg Loxus – rögzítsük, hogy egyelőre nincs mit ünnepelni, mert csak egy nyamvadt teóriánk van.

A Famulus útja

– Annál sokkal, sokkal több – vágott vissza kappanhangján a vérig sértett vegyész – ráleltünk ugyanis az ÚTRA csupa nagybetűvel, vége az ődöngésnek, elfoglaltuk helyünket a startvonalon, és abból a pénzből, amit hozott, képletesen szólva megvesszük a startpisztolyt. Aztán néhány hét múlva, amikor készülnek a különböző vegyületek – félek kimondani – hozniuk kell azokat a társaikat, akik az ügy, hogy finoman fejezzem ki magam, mártírjai lesznek.
– Ez mit jelent? – kérdezte Loxus.
– Nézze, sajnos a Szert a kifejlesztés során folyamatosan tesztelni kell, és mint tudja, itt a jól ismert okokból el kell tekintenünk – a hogy is mondjam – hasonló kutatásoknál jól bevált állatkísérletektől, fejtsem ki bővebben?
– Nem szükséges mindent értek – válaszolta tökéletesen érzelemmentes hangon a főnök.
– Nem mintha nagyon érdekelne, csupán a kötelező tudományos kíváncsiság kérdezteti velem: Magát ennyire hidegen hagyja, hogy akár több ezer társa is rámehet a kutatásra, egyáltalán, hányan vannak maguk?
– Semmi köze hozzá, foglalkozzon a saját dolgával, mi majd megoldjuk a magunkét – a nő hangja, mint egy ostor vágott végig a vegyészen, aki ettől kezdve ismét tudta hol a helye, és amikor végre egyedül maradt, mint egy valódi menekülőművész úgy bújt ki a valóság megalázó szorításából, átlépve tudománya sokkal tágabb horizontot mutató világába.
Famulusnak fogalma sem volt arról, mennyire az elevenjére tapintott főnökeinek, akik ekkor már a beáldozandó vámpírok becserkészésének módozatait fontolgatták, Haxuga lakásán, nem is sejtve, hogy rengeteg idő telik el még addig, hogy kipróbálhassák a Szert. Loxust a beszélgetés kezdetétől valami különös érzés kerülgette, de csak nagyon soká tudta megfogalmazni:
– Ez egy ember lakása, mindazzal a tárggyal, ami nekik kellhet, csak éppen családi fotókat nem látok. Mióta tartozol közénk?
– Semmi közöd hozzá, de nem tegnap óta.
– Ne háríts! Az lehet, hogy nem tegnap óta, de nem is régen, ez látszik ezen a lakáson is.
– Tisztázzunk valamit – mondta a nő és hangján érződött, hogy nem tűr ellentmondást. Partnerek és nem barátok vagyunk, ezzel azt akarom mondani, hogy semmi közöd nincs a közös munkán túli, vagy előtti életemhez. Csak megnyugtatásodra közlöm, hogy ez a lakás egy olyan prédáé volt, akiről úgy gondoltam, nem kell ismét megébrednie, nézett egyenesen és jéghidegen a férfi szemébe, állva annak tekintetét, mintegy birokra kelt a két szem tudva, hogy ez a küzdelem a végsőkig tart, és nem csupán az első vérig, pardon könnycseppig. A hónapoknak tűnő másodpercek, végül Loxus győzelmét hozták
– Rendben – mondta és valami hírtelen támadt nagyvonalúságból, nem éreztette győzelmét a nővel, de azért elméjébe elégetten tárolta el a frissiben megszerzett tudást, azt, hogy meglelte Hagxuga egyik fontos Achilles-pontját a múltját. Jó ezt tudni – tette hozzá hangtalan, miközben látszólag érzelem és gondolatmentesen emelte tekintetét ismét a nőre. Aki nagyvonalúság ide, nagyvonalúság oda, természetesen még nem tudta megemészteni az elhallgatott, de azért nagyon is valós vereséget.

- Hirdetés -

Előző részek

famullus

- Hirdetés -

Megosztás

Budapest
szórványos felhőzet
25.6 ° C
26.7 °
24 °
57 %
4.1kmh
33 %
csü
29 °
pén
32 °
szo
31 °
vas
21 °
hét
24 °

Szerző

Megosztás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Adblocker észlelve! Kérjük, fontolja meg ezen értesítés elolvasását.

Azt észleltük, hogy az AdBlock Plus szoftvert vagy más reklámblokkoló szoftvert használ, amely megakadályozza az oldal teljes betöltését.

Nincsenek reklámcsíkok, Flash-ek, animációk, kellemetlen hangok és felugró hirdetések. Nem használjuk ezeket a bosszantó típusú hirdetéseket!

Pénzre van szükségünk a webhely üzemeltetéséhez, és minden bevételünk az online reklámozásból származik.

Kérjük, adja hozzá a igende.hu webhelyet a hirdetést blokkoló engedélyezési listához, vagy tiltsa le a reklámblokkoló szoftvert.

×