22.6 C
Budapest
2020.július.13, hétfő.

Varjak támadtak emberekre Budapesten – megelevenedik a hitchcocki horror?

Fiókáikat védelmező varjak zavarodottságukban emberekre, kisállatokra támadtak Budapest több pontján. A szakemberek szerint ebben az időszakban ez természetes viselkedés a madaraktól.

Az eddig normálisan viselkedő dolmányos varjak több embert is megtámadtak

Mintha Alfred Hitchocock legendás filmje, a Madarak kelt volna életre a valóságban is. A Ripost beszámolója szerint fagyizó gyerektől kezdve a kutyasétáltató nőig estek áldozatul a varjaknak, melyek nem ritkán fejre támadtak.

- Hirdetés -

„Anyukám reggel a kutyusomat sétáltatta Budapesten, a XV. kerületi Mézeskalács téren és megtámadta őt és a kiskutyámat három dolmányos varjú”

– mesélte a portálnak egy olvasó. Az édesanya ölbe vette a kiskutyát és próbálta védeni a madarak támadásától. Egy szülő elmondása szerint ez is megesett, hogy

„Fagyiztunk a gyerekekkel, a parkon sétáltunk keresztül. Egyszer egy varjú hátulról nekem jött, a fejemre támadt. Ijedtemben kiabáltam, amitől a gyerekek még jobban megijedtek, félelmetes volt”

Mi lehet a kiváltó ok?

A szakember szerint ilyenkor ez a fajta viselkedése a madaraknál természetes, hiszen csak a fiókáikat védik.

- Hirdetés -

A kijelölt terület….

Ez az időszak május közepétől június elejéig tart. Attól függően, hogy egy varjúpár milyen érzékeny, kijelöl magának egy 10, 20 vagy 50 méteres átmérőjű kört és azt védi.

Ha valakit varjútámadás ér, nem szabad áldozatként viselkedni, összehúzódni. Forduljunk szembe a madárral, mutassuk magunkat nagyobbnak, hessegessünk a kezünkkel

– mondta Orbán Zoltán, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szóvivője.

Ezt is érdekesnek találhatja

- Hirdetés -

Megosztás

Budapest
kevés felhő
22.6 ° C
23.3 °
21 °
43 %
1kmh
19 %
hét
23 °
ked
27 °
sze
26 °
csü
25 °
pén
25 °

Szerző

Megosztás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Adblocker észlelve! Kérjük, fontolja meg ezen értesítés elolvasását.

Azt észleltük, hogy az AdBlock Plus szoftvert vagy más reklámblokkoló szoftvert használ, amely megakadályozza az oldal teljes betöltését.

Nincsenek reklámcsíkok, Flash-ek, animációk, kellemetlen hangok és felugró hirdetések. Nem használjuk ezeket a bosszantó típusú hirdetéseket!

Pénzre van szükségünk a webhely üzemeltetéséhez, és minden bevételünk az online reklámozásból származik.

Kérjük, adja hozzá a igende.hu webhelyet a hirdetést blokkoló engedélyezési listához, vagy tiltsa le a reklámblokkoló szoftvert.

×