21.4 C
Budapest
2020.szeptember.19, szombat.

Az évtized legveszélyesebb konteója —  középpontban a koronavírusjárvány

Az alábbiakban egy halálosan (?) pontosan kitervelt konteót ismertetünk, és nem azért, amiért más esetekben, -mert hazug, de érdekes- hanem azért, hogy ha belefutsz magába az elméletbe, vagy annak valamiféle mutációjába tudd, hogy egy gyilkos dologgal állsz szemben.

A legveszélyesebb mindig a professzionálisan elkészített hazugság

Amikor észhez kaptak a szolgáltatók és elkezdték irtani, már késő volt, hiszen az összes közösségi csatornán tarolt egy közel 26 perces videó, amely szerint a filmkészítők

” Leleplezik  a tudományos és politikai elit tagjait, akik a globális egészségügyi rendszerünk átverésével foglalkoznak”.

A film kritikátlanul felhasznál majdnem minden már megcáfolt és minden bizonyíték nélküli, ám terjengő elméletet és állítást.

A YouTube is tehetetlen

A Facebook, a Twitter és a Google tulajdonában lévő YouTube lépéseket tesz a videó eltávolítására, vagy terjedésének csökkentésére

– állítják a vállalatok. Ezen erőfeszítések ellenére a Plandemic-videók továbbra is megjelennek. Néhány felelőtlen, feltűnésre hajtó Facebook-felhasználó nyilvános csoportokban is megosztotta  a filmet.

A YouTube politikája lehetővé teszi, hogy egyes összeesküvés-elméletekre hivatkozó videók fennmaradjanak, ha a klipek célja a félrevezető információk megcáfolása. Ebben az estben azonban egy olyan reakcióvideó látható, ami gyakorlatilag teljes egészében megismétli a pandemiás videót, hozzáfűzve egy olyan kommentárt, amely nem leplezi le az állítások hamisságát. A reakcióvideó rengeteg hibája ellenére is a 42 perc elteltével sokkal árnyaltabb a kép.

Nézd meg, de ne add tovább!

(A videó beállításaiban megtalálható a magyar feliratozás)

Az eredeti videóban Judy Mikovits volt orvoskutató, akit egy kutatás meghamisított eredménye miatt már kizárt a tudományos közélet, megismétli összeesküvés-elméleteit a koronavírus pandémiáról, ideértve a maszk viseléséről szóló hagymázas elképzelését, ami szerinte(!) visszafertőzést okozhat. Mikovits megjegyzései ütköznek az Egyesült Államok Betegségek Ellenőrzési és Megelőzési Központja tanácsaival, amelyek szerint mindenkinek arcvédőt kell viselnie a védelem okán.

“Ha azt sugallják, hogy a maszk viselése megbetegíthet, közvetlen veszélyt okozhat, eltávolítjuk a videót”

– reagált a Facebook szóvivője egy nyilatkozatában.

Bukott kutató újratöltve

Az ál-dokumentumfilm szerint a koronavírus okozta halálesetek száma hamisan van megadva, sokkal magasabb, mint ami valójában megtörtént. A fenti állítást azzal a sehol meg nem erősített kijelentéssel igyekeznek alátámasztani a szerzők, hogy egyesek(?) az orvosokat arra ösztönzik: mondják, hogy betegeik a vírus következtében meghaltak meg. És, hogy mire jó ez? Így igyekeznek megfejni az egyik nemzeti egészségbiztosítási programot. Természetesen ezt az elméletet sem támasztja semmi alá.

A Mikovits-konteót terjesztő videók összesen több mint 9,4, millió nézőt gyűjtöttek csak az elmúlt két hétben.

Mikki Willis, a Plandemic készítője, zseniális ügyességgel építette fel a közösségi médiafalók és rajtuk keresztül a világ konteórajongói számára Mikovitsot, a már többszörösen is bukott egykori virológus kutatót.

konteo

A számszeríj és páncéling 21. századi küzdelme

Willis egy e-mailben azt írta, nem tervezi megfellebbezni a videók eltávolítását az egyes webhelyekről, de hozzátette, hogy

“a kapuőrök megkerülésére irányuló stratégián dolgozik”,

vagyis a kibertér harci eszközei között is felfedezhető az, amit annak idején már a számszeríjak és a páncélingek fejlesztésénél is láthattunk: támadás és védekezés egymást erősíti. A videó készítői arra ösztönzik a nézőket, hogy töltsék le a videó egy példányát és töltsék fel a közösségi média platformjaira.

„A dokumentumfilmek stílusában készített, összeesküvés-elméleteket terjesztő videók egyre népszerűbbek. A profi produkció miatt ezek a videók eleinte egész hitelesnek tűnnek, még az előtt, hogy teljesen valótlan állításaikat kibontanák. Az ilyen videók gyakran sokkal nagyobb közönséget érnek el, mint a megbízható médiumok, a bennük megszólaló szenzációhajhász szakértőknek pedig egyébként is megvan a saját rajongói bázisuk”

-írja a BBC dezinformációval foglalkozó szakúságírója, Marianna Spring.

Ez a cikk, mint ahogy azt a bevezetőben is jeleztük, azzal a szándékkal íródott, hogy ha a fenti tartalomhoz hasonlóval találkozik, meneküljön!!!

Felhasznált cikk: Bodnár Zsolt: Ki az a virológus aki azt terjeszti, hogy a koronavírust laborban állították elő, a maszkok pedig fokozzák a járványt. (QUBIT)

Ezt se hagyd ki!

adu

 

- Hirdetés -

Megosztás

Budapest
erős felhőzet
21.4 ° C
21.7 °
21 °
30 %
2.1kmh
52 %
szo
23 °
vas
26 °
hét
26 °
ked
28 °
sze
28 °

Szerző

Megosztás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Adblocker észlelve! Kérjük, fontolja meg ezen értesítés elolvasását.

Azt észleltük, hogy az AdBlock Plus szoftvert vagy más reklámblokkoló szoftvert használ, amely megakadályozza az oldal teljes betöltését.

Nincsenek reklámcsíkok, Flash-ek, animációk, kellemetlen hangok és felugró hirdetések. Nem használjuk ezeket a bosszantó típusú hirdetéseket!

Pénzre van szükségünk a webhely üzemeltetéséhez, és minden bevételünk az online reklámozásból származik.

Kérjük, adja hozzá a igende.hu webhelyet a hirdetést blokkoló engedélyezési listához, vagy tiltsa le a reklámblokkoló szoftvert.

×