21.4 C
Budapest
2020.szeptember.19, szombat.

Donald Trump össze-vissza beszéde már az emberi életre is veszélyes!

Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok elnöke hatalomra jutása óta már többször bebizonyította, hogy olykor semmi más nem hajtja, mint a feltűnési viszketegség. A koronavírusjárvány kitörése óta azonban, ha lehet még felelőtlenebbül locsog, úgyhogy most már valóban emberi életeket fenyeget szinte minden mondata. Ezzel egyébként semmi más célja nincs, mint elterelni a figyelmet arról a bűnös késlekedésről, amit a védekezés megkezdése miatta szenvedett el.

Trump és az ő hidroxi-klorokin-ja

Donald Trump által sokat emlegetett gyógyszer, amit szavai szerint azért szed, hogy kivédje (megelőzze) a COVID-19-et, valójában megnövelheti annak esélyét, hogy megbetegedése esetén akár meg is halhat, írja a WEBBeteg oladalán Fazekas Erzsébet
A tanulmány szerint a kezeltek számára semmiféle előnyt nem ad a maláriaellenes gyógyszer. Az elnök elismerte, annak ellenére szedi, hogy a járványügyi szakemberek figyelmeztették őt a lehetséges szívproblémák előfordulására. Korábban, az orvosi tanácsok, illetve óvások ellenére, ahol csak tehette, népszerűsítette ezt a szert. Bár malária, lupusz vagy artritisz esetén biztonságosan lehet a hidroxi-klorokint használni, de a koronavírus fertőzötteknél semmiféle előnyt nem igazolt egyetlen klinikai próba sem. Trump azt állítja, nincs pozitív vírustesztje, és csak azért szedi, mert jótékony hatást tulajdonít neki.

„Ha nem jó, rögtön meg fogom mondani. Nem lesz az ártalmamra”

– bizonygatta újságírók kérdésére.

trump
Képünk illusztráció!

„Az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Hatóság (US Food and Drug Administration) nagyon világos állásfoglalásban fejti ki, aggodalomra ad okot, ha valaki akár a COVID-19 megelőzésére, akár kezelésére kívánja alkalmazni ezt a szert”. Dr. Marcos Espinal, a WHO egyik magas rangú tisztségviselője, a pánamerikai egészségügyi szervezet (Pan American Health Organization) igazgatója is nyomatékosan utalt arra a tényre, hogy nincs olyan klinikai próba, amely koronavírus esetén a hidroxi-klorokin alkalmazását ajánlaná.

Csak a pontosság kedvéért

Donald Trump, kitudja miért, nem volt hajlandó időben komolyan venni a pandémia veszélyt. Még április elején is azzal hitegette magát és országát, hogy húsvétra, azaz két hét alatt túl lesznek a járványon. Ma már tudjuk, nem így lett, az elnök pedig azóta is folyamatosan kétségbeesetten igyekszik elterelni a figyelmet bűnös nemtörődömségéről, aminek következtében volt olyan nap májusban, amikor 24 óra alatt több mint 1600 amerikai állampolgár halt meg.

Ezt se hagyd ki!

Mars

- Hirdetés -

Megosztás

Budapest
erős felhőzet
21.4 ° C
21.7 °
21 °
30 %
2.1kmh
52 %
szo
23 °
vas
26 °
hét
26 °
ked
28 °
sze
28 °

Szerző

Megosztás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Adblocker észlelve! Kérjük, fontolja meg ezen értesítés elolvasását.

Azt észleltük, hogy az AdBlock Plus szoftvert vagy más reklámblokkoló szoftvert használ, amely megakadályozza az oldal teljes betöltését.

Nincsenek reklámcsíkok, Flash-ek, animációk, kellemetlen hangok és felugró hirdetések. Nem használjuk ezeket a bosszantó típusú hirdetéseket!

Pénzre van szükségünk a webhely üzemeltetéséhez, és minden bevételünk az online reklámozásból származik.

Kérjük, adja hozzá a igende.hu webhelyet a hirdetést blokkoló engedélyezési listához, vagy tiltsa le a reklámblokkoló szoftvert.

×