21.4 C
Budapest
2020.szeptember.19, szombat.

Meggyalázták Wichmann Tamás Farkasréti temetőben lévő sírját

Wichmann Tamás fia döbbenten vette észre, hogy ismeretlenek ellopták édesapja sírjának keresztjét.

Ismeretlen tettesek megrongálták Wichmann Tamás sírját

– számolt be az Origo. A március 3-án eltemetett kilencszeres világ-, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus sírjáról ellopták a keresztet. Az esetről Wichmann Ákos, a legendás kenus fia számolt be a közösségi oldalán:

“Tegnap vettük észre, hogy valaki ellopta édesapám, Wichmann Tamás sírjáról a keresztet.

Nem kívánom minősíteni a tettet, nem szórok átkokat, s feljelentést sem teszek. Tény azonban, hogy a tettes édesapámon kívül több, a sírban nyugodó családtaggal szemben is kegyeletsértést követett el.

Oktalanul. Biztosíthatok mindenkit, egyikük sem szolgált rá ilyen magatartásra. A keresztet a hónap végéig nem pótolom, mert

szeretnék esélyt adni annak, aki ellopta, hogy magába nézzen, s amennyiben emberként tekint magára, úgy tegye jóvá a hibát: S ahogy elvitte, névtelenül és titokban tegye vissza édesapám sírkeresztjét a helyére”

– írta ki közösségi oldalán az idén, február 12-én elhunyt sportlegenda fia.

A kenukirályként ismert Wichmann

Tamást, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolóját 2020. március 3-án kísérték utolsó útjára. A kilencszeres világ-, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes, egyszeres bronzérmes kenus hosszan tartó, súlyos betegség után február 12-én hunyt el 72 éves korában.

Ezt se hagyd ki!

sikerhoroszkóp

- Hirdetés -

Megosztás

Budapest
erős felhőzet
21.4 ° C
21.7 °
21 °
30 %
2.1kmh
52 %
szo
23 °
vas
26 °
hét
26 °
ked
28 °
sze
28 °

Szerző

Megosztás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Adblocker észlelve! Kérjük, fontolja meg ezen értesítés elolvasását.

Azt észleltük, hogy az AdBlock Plus szoftvert vagy más reklámblokkoló szoftvert használ, amely megakadályozza az oldal teljes betöltését.

Nincsenek reklámcsíkok, Flash-ek, animációk, kellemetlen hangok és felugró hirdetések. Nem használjuk ezeket a bosszantó típusú hirdetéseket!

Pénzre van szükségünk a webhely üzemeltetéséhez, és minden bevételünk az online reklámozásból származik.

Kérjük, adja hozzá a igende.hu webhelyet a hirdetést blokkoló engedélyezési listához, vagy tiltsa le a reklámblokkoló szoftvert.

×