23.4 C
Budapest
2020.szeptember.18, péntek.

Szövetség életre (de főleg) halálra — Vámpírok titkos harcai (folytatásos regény 10. rész)

A hídmesteri lakásba érve lerogyott az ócska fotelba és átadta magát a gondolat-özönnek, amelyben keveredett a közelmúlt a szövetség Pray, és Famulus. A már már megfejthetetlen képek ott cikázzak leeresztett szemhéja vetítővásznán. (A cikk végén megtalálod az előző részeket.)

Szövetség, de nem azokkal és nem úgy!

Egyszer csak, mint borotva az öngyilkos ütőerébe, úgy hasított bele a félelmetes érzés, nincs egyedül a szobában. Szüksége volt valamennyi önuralmának mozgósítására, hogy ne ugorjon fel, hanem lassan, szinte közömbösen nyissa ki a szemeit, és igen, most sem csalták meg az érzékei, valóban volt még ott valaki.
– Te mit keresel itt? – reccsent a valahonnan ismerősnek tűnő nőre.
– Ne kérdezz ostobaságot, még időhúzásból sem, mert csalódást okozol.
– Rendben, kezdjük előröl Haxuga – maga is csodálkozott, hogy eszébe jutott a lány neve.
– Röviden, vagy hosszan kéred?
– A lehető legrövidebben, rengeteg a dolgom.
– Perceken belül reggel van, úgyhogy olyan sok dolgod nem lehet. Nem szép a füllentés, de legyen, szóval mit gondolsz, ha én ilyen gyorsan rád találtam, meddig bujkálhatsz a többiek elől?
– Feltételezem néhány nap, és azután tovább is állok, de nem a kérdésre feleltél. Még mindig nem tudom, miért vagy itt, csak reménykedem benne, hogy evidenciák közlésén kívül másért is jöttél.
– Őszinte leszek, először úgy gondoltam, megkereslek és feladlak, de aztán rájöttem, hogy igazad lehet, és te akár a jövő is lehetsz, márpedig arról nem szívesen maradnék le, tehát azért jöttem, hogy segítselek, de persze csak addig, ameddig egyetértek veled. Tudnod kell: annak, hogy mostantól ne légy egyedül, a legfontosabb feltétele, hogy társként és ne beosztott, vagy pláne agyatlan alattvalóként tekints rám. A többi szabályt ráérünk menet közben kidolgozni.
– Becsülöm az őszinteséged, cserében én is az leszek. Nincs szükségem – egyelőre – senkire, különösen társra nem. Na húzás innen! A mondat szándékoltan volt durva, mert Loxus így akarta tudatosítani a nőben felsőbbrendűségét, és azt, hogy ha egyszer majd esetleg helyet ad neki a tervben, az nem mostanában lesz, és főleg nem veszi be egyenrangú társnak.

A társulás

– Ezért utálom a kiherélt, egyszerűsített beszédet. Bocsánat, alighanem nem fejeztem ki magam pontosan, innen a félreértés. Én nem kértem semmit, egyszerűen közöltem a feltételeimet.
– Miiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii van? – nyújtotta el a szót meglepettségében Loxus, miről….
– Ha nyugodtan végighallgatnál végre, már értenéd, mit mondok, tehát mostantól a társad vagyok, ezt akartam az előbb kicsit kíméletesebben bejelenteni.
– És ha nemet mondok?
– Lássuk csak: többet nem, de egy gondolat-kísérletet megér. Mondjuk, felhúzott nózival elmegyek, meglapulok valahol a közelben és a nyakadra hozom a többieket, ne is kérdezd, persze, hogy azért lapulok meg, hogy követhesselek, ha elszöknél, de felkészültem ennél durvább forgatókönyvre is.
– Na, ne mond! – Loxus hangja szinte kihívó volt, és ne feledd mit mondott Buddha “Megérteni annyi mint megbocsátani.”, ám én nem vagyok egy Buddha, úgyhogy…..
– De bizony! – mondta Haxuga sejtelmesen mosolyogva – és kivette zsebéből szokatlanul aprócska, ökölbe szorított kezét, majd kinyitotta és kettőjük arca közé tartotta, hogy Loxus jól láthassa, mi van benne, és ha netán veszélyesen reagálna, azonnal ráfújhassa a halált.
– Mi az, csak nem… – dadogott a férfi, és önkéntelenül oldalra lépett egyet ijedtében, ám a nő keze, mint valami célkereszt, követte.
– De bizony- mondta- és hidd el, ha nem kényszeríted ki, soha elő nem veszem. Szóval, mi legyen? Jó tudom, ez nem egy valódi kérdés, csak gondoltam meghagyok valamicskét az önérzetedből. Ja, és hogy megkíméljelek a csalódásoktól, és a felesleges spekulációktól elmesélem azt is, hogy egy ügyes kis szerkezet segítségével, amit magamba ültettem, folyamatos összeköttetésben állok egy PC-vel, ami ahogy abbamaradnának az életjeleim, azonnal szétküldene egy emailt néhány fontos címre, ami után garantáltan, jó esetben is csak óráid lehetnek hátra. Úgyhogy azt javaslom, vágjál jó képet az egészhez, és adj egy esélyt az együttműködésünknek.
– Rendben, de van nekem is egy feltételem: mindenről tájékoztatlak, mindent tudhatsz és csak abban kell segítened, amivel egyetértesz, de – és ez a feltételem lényege: abban sem gátolhatsz, sem Te, sem a szövetség, amivel nem értesz egyet, viszont nem kell hozzájárulnod sem.
– Rendben, ha nincs benne csapda -mondom, ha nincs- elfogadom, de ismét figyelmeztetlek: ne próbálj átverni, mert amilyen jó munkatárs és barát vagyok, olyan rossz és rémálomszerű ellenség válik belőlem, ha kijátszanak. Most pedig magadra hagylak, mert van min elmélkedned, és ne izgasd magad, nem kell megbeszélnünk, hol találkozunk, mert bárhol vagy, megtalállak. Legközelebb mesélsz a tervről. Azzal, ahogy jött, el is tűnt.

szövetség
Illusztráció: Pixabay

Ez a nő nem akárki!

Loxus csak nézett maga elé, és próbálta rendezni a fél órája még oly kedves gondolatait, ám azok mostanra vérző sebként lüktettek a fejében. Egy valamit -és csak azt- pontosan érzett: ez a nő nem akárki, és hogy később miként alakul az élet, azt ugyan nem tudta, de most egészen biztosan nem kellet neki egy Haxuga nívójú ellenség, tehát amíg ki nem gondol valami jobbat, vagy az élet nem kínál egy tökéletes lehetőséget, el kell fogadnia, hogy ő a társa. Ahogy jobban belegondolt, nem is bánta, hiszen megoszthatja valakivel a teendőket, méghozzá egy olyannal, akinek az árulásától nem kell tartania, hiszen mire érdemes lenne elárulnia őt, addigra végez vele „Nekem aztán nem lesz királynőm, arra beveheti akár a saját mérgét is” – mosolyodott el.

Előző részek

- Hirdetés -

Megosztás

Budapest
tiszta égbolt
23.4 ° C
23.9 °
23 °
15 %
3.6kmh
0 %
pén
23 °
szo
23 °
vas
26 °
hét
26 °
ked
28 °

Szerző

Megosztás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Adblocker észlelve! Kérjük, fontolja meg ezen értesítés elolvasását.

Azt észleltük, hogy az AdBlock Plus szoftvert vagy más reklámblokkoló szoftvert használ, amely megakadályozza az oldal teljes betöltését.

Nincsenek reklámcsíkok, Flash-ek, animációk, kellemetlen hangok és felugró hirdetések. Nem használjuk ezeket a bosszantó típusú hirdetéseket!

Pénzre van szükségünk a webhely üzemeltetéséhez, és minden bevételünk az online reklámozásból származik.

Kérjük, adja hozzá a igende.hu webhelyet a hirdetést blokkoló engedélyezési listához, vagy tiltsa le a reklámblokkoló szoftvert.

×