22.6 C
Budapest
2020.július.13, hétfő.

Kupaktanács a semmire — Cseppenként, a vámpírok titkos harcai (folytatásos regény 5. rész)

Miközben a vegyész a saját gondolatait kergette ócska bérlakásában, melyek középpontjában a vámpírok, pontosabban egyetlen vámpír állt, addig a város egyik óriási pincéjében, amely elmondhatatlan luxussal volt berendezve, öt különös lény ült ugyancsak értetlen arccal, ám vonásaikban – ha valaki nagyon odafigyelt – láthatta a mérhetetlen dühöt is.

Az értetlenek tanácsa

Egyszerűen nem tudták felfogni, miként mehetett olyan könnyen lépre barátjuk a sok száz éves tapasztalat és bölcsesség ellenére. Hiszen még azzal sem áltathatták magukat, hogy harcban győzte le a jóval fiatalabb vámpír Loxus, nem, egyszerűen eltakarította az útból, mint valami felesleges, ott feledett gumiabroncsot, vagy leesett lökhárítót. Tudták, itt a harc ideje, meg kell védeni, na, nem a sokéves szertartásrendet, sokkal inkább saját magukat, és az ilyen harc nem ismer kíméletet, itt a barátság – ha van egyáltalán ilyen, semmit sem ér – a közös érdek viszont eltéphetetlenül erős lánc lehet.
– Loxus sokkal előrelátóbb és keményebb, mint valaha is hittük – törte meg a csendet egyikük – mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy azonnal veszni hagyta legjobb embereit, mihelyt felmérte, hogy könnyedén veszíthet.
– Ez viszont – vette át a szót az asztal végén eddig csendben a kezeit vizslató alak – egyszerre két, egymásnak ellentmondó dolgot is jelenthet. Vagy nem törődik mással csak azzal, hogy mentse a bőrét, és legyünk őszinték, nekünk ez tetszene jobban, ám sokkal valószínűbb a másik variáció, hogy még nagyon sok követője van, akikről nem is tudunk, éppen ezért az a néhány, aki odaveszett, semmit sem jelent neki.

- Hirdetés -

Miközben a legyilkolt Taxus barátai még soká beszélgettek és tervezgettek, egy hatalmas varjú is ott ült – látszólag – egykedvűen az egyik kiszögelésben, és csak ő tudta, hogy barátai felvetései közül egyiknek sincs még távolról sem köze ahhoz, ami nem soká bekövetkezik. Igazából ő sem tudott semmit, csak emlékezett még Loxus szemére, amikor ráfújta a gyilkos port. Úgy, mint akkor ő, csak olyan valaki néz, akinek nagyon erős elképzelése, és megvalósítható terve van arról a valamiről, amit jövőnek nevezünk, és ami egyik pillanatról a másikra jelenné lényegül, hogy nem is soká múlttá hulljon szét, mint ő maga is alig több mint egy napja.
A megbeszélés azzal ért véget, hogy előkeresik Loxust és számon kérik, ha pedig nem tud elfogadható okkal szolgálni a gyilkosságra, minden teketória nélkül megölik. A baj csak az volt, hogy egyikük sem tudta, merre bujkálhat a gyilkos.
– Nem érdekes hol van – szólalt meg ekkor, akit a többiek Dixusnak hívtak – azt gondolom, nem tévedek sokat, ha úgy hiszem, előbb-utóbb, de inkább előbb ő keres meg bennünket, azt tanácsolom, addig maradjunk együtt, hiszen így nagyobb erőt képviselünk. A nagy madáron kívül a teremben mindenki elhitte, hogy így megvédhetik magukat.

A sötétből jött vámpír

– Tudjátok, az ötlet nem rossz – mondta az a férfi, aki eddig a sötétben állt, és most előlépet, csak….
– Loxus! – morajlottak fel a többiek, és szinte valamennyinek sárga láng – amely a düh legkomolyabb kifejeződése a vámpíroknál – lobbant a szemében.
– Szóval, csak az a baj az elképzelésetekkel, –folytatta Loxus, mintha észre sem vette volna a többiek reakcióját – hogy egyetlen gondolatfoszlányomat sem találtátok el. Amit én akarok és nemcsak magamnak, az a teljes halál utáni élet. Nem akarok tovább mint holmi bőregér, éjszakánként lopakodni, nem! Nappal és éjjel, bármikor ki akarok lépni az utcára és élni. Persze, nem akarok felhagyni a régi jó szokásokkal, ugyan már, ami jó, az jó, de ami rossz és visszahúz, azt le akarom dobni, minek tovább cipelni. Nem félek az újabb haláltól, így tőletek sem. Nem kívánom, hogy adjatok kitöltetlen, aláírt meghatalmazást, semmit nem kérek, csak időt, hogy bebizonyítsam, milyen csodálatos életminőségben lehet részünk közösen.

- Hirdetés -

vamp1
Vámpíralku

– Tény, hogy csupán valami olyasmit kérsz, ami bőséggel rendelkezésünkre áll, ám azért csak határozzuk meg, mennyi időre is lenne szükséged, ha úgy döntenénk, hogy mégsem tépünk most rögtön darabokra!
– Nem tudom Dixus, fogalmam sincs, mivel én csak koordinálom a kutatást, amit egy emberrel végeztetek. Az ember szó hallatán szinte minden jelenlévő arcán átsuhant némi undor kifejezése. Nocsak, jól látom, mintha megvetnétek az embereket – folytatta beszédét Loxus – pedig nélkülük éhen pusztulnátok, arról nem is beszélve, hogy mindent, amit használunk ők találtak fel, alkottak meg. Minket is, hiszen egykor valamennyien emberek voltunk. Vajon a gyönyörű pillangó utálja-e a gusztustalan bábot, amiből létrejön?
– Nem szívesen hallgatok éppen tőled etikai fejtegetést.
– Ugyan Dixus, szó sincs etikáról, nevezd inkább dialektikának és rögtön minden világos lesz.
– Rendben, most takarodj, és majd tudatjuk, miként döntöttünk rólad.
– Csak ne feledd, a döntés nemcsak annak a létét befolyásolja, aki a tárgya, de a döntnökét is – mondta szándékosan sokkal keményebb hangon, mint ahogy eddig beszélt, majd eltűnt.
A beszélgetés Loxus nélkül folytatódott, és úgy ért véget, hogy az avatott szemlélő már abból is mindent értett, ahogy az égen egy nagyon csalódott, erőtlen, óriási madár próbálta navigálni testét, ami egyszer csak végképp feladta a küzdelmet, és az aszfaltra csapódott, ahol egy autós figyelmetlensége következtében, szinte azonnal át is hajtott rajta.

Előző részek itt

- Hirdetés -

Megosztás

Budapest
kevés felhő
22.6 ° C
23.3 °
21 °
43 %
1kmh
19 %
hét
23 °
ked
27 °
sze
26 °
csü
25 °
pén
25 °

Szerző

Megosztás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Adblocker észlelve! Kérjük, fontolja meg ezen értesítés elolvasását.

Azt észleltük, hogy az AdBlock Plus szoftvert vagy más reklámblokkoló szoftvert használ, amely megakadályozza az oldal teljes betöltését.

Nincsenek reklámcsíkok, Flash-ek, animációk, kellemetlen hangok és felugró hirdetések. Nem használjuk ezeket a bosszantó típusú hirdetéseket!

Pénzre van szükségünk a webhely üzemeltetéséhez, és minden bevételünk az online reklámozásból származik.

Kérjük, adja hozzá a igende.hu webhelyet a hirdetést blokkoló engedélyezési listához, vagy tiltsa le a reklámblokkoló szoftvert.

×