28.2 C
Budapest
2020.július.09, csütörtök.

Cseppenként, a vámpírok titkos harcai (Folytatásos regény 2. rész.)

Loxus legjobb, legbizalmasabb barátai sem akarták elhinni mit tett, csak az győzte meg őket a történet valódiságáról, hogy a vámpír olyan ideges volt, mint még soha, és sokkal többet, és érthetetlenebbül beszélt a jövőről, arról a jövőről, amiről eddig azt hitték, másból sem áll majd, csak csodálatos orgiákból, új és új drogok által megbolondított vérek ízéből, egy szóval a halál utáni élet valamennyi élvezetéből.

Harc és harcálláspont

Loxus – nem úgy, mint alig néhány órája  a meggyilkolt vámpír Taxus rezidenciáján – most otthon volt, úgyhogy mintha olvasott volna a fejükben. Egyre csak arról beszélt, hogy tévedtek, mert a győzelem most sokkal messzebbre került, mint eddig volt, hiszen egy elfogadott – „olyan amilyen” tette hozzá lenéző arcot vágva, de elfogadott – vezető meggyilkolásával tették meg az első lépést a jövő felé, amit még rengeteg „most” előz meg. Éppen ezért egyetlen pillanatra sem szabad szem elől téveszteni a régi igazságot, amely a történelem során bebizonyosodott, hogy a hatalmi vákuum szinte mindenkit igyekszik beszippantani, aki az esemény és a hely közelében tartózkodik.

- Hirdetés -

Nem kellett tehát jósnak lenni ahhoz, hogy tudják, háború lesz, amit legalábbis kezdetben az ellenség szabályai szerint kell megvívniuk, és nekik fogalmuk sincs ezekről a szabályokról. Jön – e például hadüzenet? Persze – tette hozzá – lehet, hogy Taxus megölése sem volt más, mit hadüzenet, amit ők maguk is csak így utólag látnak át. Akkor viszont már órák óta benne vannak egy olyan háborúban, amelyikre még csak ezután akarnak rákészülni.

A megvilágosodás so, sok vérrel fűszerezve

Nem jó ez így – csóválta a fejét Most ismerte csak be, hogy sokkal jobban fel kellett volna készítenie az embereit, hogy önmagáról ne is beszéljen, mielőtt belevágott a vállalkozásba, amely hite szerint egy egész faj jövőjéről dönthet.
Mintha csak a válasz érkezett volna sötét gondolataira, a terem ajtaja és ablakai hatalmas robajjal berobbantak és hirtelen legalább húsz taxusita vette körül a kis csoportot. Senki nem kérdezett semmit, egymásnak estek. A harctérré vált szobát vijjogás és üvöltés töltötte be, pisztolyok ropogtak, amiknek mindössze annyi volt a szerepük, hogy lelassítsák az ellenfelet addig, amíg a támadó a harc során átalakuló éles karmokban végződő kezével és óriási tépőfogaival bele nem mar, ki nem tépi a létfontosságú szerveket.
Tudni kell, hogy a vámpír soha nem üvöltve fejezi be életét, mindig egy sóhaj az, ami szabadjára engedi azt a valamit, ami később varjúformát öltve károg a fákon és várja, mikor éledhet újjá, de az üvöltés és az emberi szövetek reccsenő szakadásának hangja végigkísér minden párharcot. A vámpír életének ezek a pillanatai nem is hasonlítanak a „békés” vérszíváshoz, hiszen a harc során megkeseredik, megromlik a vér, egy vámpírt sem lehetne rávenni arra, hogy akárcsak belekóstoljon, hiszen az a korty lenne az utolsó az életében, mert annyira mérgező a harc vére. A Teremtő, vagy a természet – kinek hogy tetszik – ennek a fajnak megalkotása során is gondosan járt el, hiszen ha nem válna méreggé a vámpír vére harc közben, akkor talán már réges-régen elpusztították volna egymást, ha máskor nem, hát azokban az időkben és helyeken, ahol nem, vagy csak alig élt ember. Sokszor alig tudtak túlélni, de az életösztönnek köszönhetően ettől lettek az évezredek során egyre találékonyabbak, kreatívabbak, ellenállóbak: valódi túlélő-faj. Így jutva el fejlődésüknek erre a fokára, és ez az a pont ahol vagy megrekednek, vagy egyetlen forradalmi ugrással egy újabb szintre lendülnek. Mindezt természetesen a harcoló felek egyike sem gondolta végig, ők még csak nem is a vélt, vagy valós igazukért küzdöttek, egyszerűen a puszta életük volt a tét.
A terem lassan kezdett megtelni letépett karokkal, lábakkal, kitépett belső szervekkel. Loxus látta, hogy értelmetlen a harc, hiszen az ellenfél nemcsak komoly túlerőt képvisel, de harci tapasztalata is leírhatatlanul nagyobb, mint nekik, akik eddig csupán álmodoztak a leszámolásról, ezért saját jól fel fogott érdekében igyekezett az ajtó helyén tátongó lyuk felé navigálni ellenfelét, majd
kilépett az éjbe és eltűnt. Még csak nem is sajnálta társait, ő is úgy vélte, mint minden zsarnok, hogy  áldozatukkal a jövőt szolgálták, és ezzel a maga részéről le is zárta az ügyet.
Tudta, hogy amint észreveszik távozását, azonnal utána erednek a támadók, ezért egy szokatlan búvóhelyen törte a fejét. Nem kellett soká gondolkodnia, eszébe jutott, mit hallott azokról a hidakba épített lakásokról, amelyekben a hídőrök laknak és végzik munkájukat. Ezeknek az embereknek a többsége megkeseredett, egyedül, család nélkül él, egyetlen családtagjuk maga a híd.
Még az éjszaka folyamán végiglátogatta a város mind a huszonhárom hídját, kiderült, hogy igaz a szóbeszéd, csak négy hídmesternek volt családja, a többiek hármasban éltek a híddal és egy mindig éppen félig üres whiskys üveggel. Hogy csinálhatják ezt, hogy soha nincs tele, de el sem fogy? – gondolkodott a leendő hídmester. Eszébe jutott, hogy amikor még ember volt, gyerekkorában ugyanilyen megfejthetetlen csodának hitte az iskolai pedellust, aki mindig harmadnapos borostás volt és ezt tartotta, pedig hol voltak akkor – 1823-ban – még az olyan ravasz borotvák, mint mostanság, amik annyi napos borostát varázsolnak az arcra, amilyet csak akar az ember.

- Hirdetés -
- Hirdetés -

Megosztás

Budapest
kevés felhő
28.2 ° C
28.3 °
28 °
45 %
5.1kmh
12 %
csü
29 °
pén
32 °
szo
31 °
vas
21 °
hét
24 °

Szerző

Megosztás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Adblocker észlelve! Kérjük, fontolja meg ezen értesítés elolvasását.

Azt észleltük, hogy az AdBlock Plus szoftvert vagy más reklámblokkoló szoftvert használ, amely megakadályozza az oldal teljes betöltését.

Nincsenek reklámcsíkok, Flash-ek, animációk, kellemetlen hangok és felugró hirdetések. Nem használjuk ezeket a bosszantó típusú hirdetéseket!

Pénzre van szükségünk a webhely üzemeltetéséhez, és minden bevételünk az online reklámozásból származik.

Kérjük, adja hozzá a igende.hu webhelyet a hirdetést blokkoló engedélyezési listához, vagy tiltsa le a reklámblokkoló szoftvert.

×