22.6 C
Budapest
2020.július.13, hétfő.

Egy művész halálára, és/vagy a metoo

“… 2017. novemberében jelentős fluktuációt érzékeltem a közösségi oldalamon. Az ismerőseim egy része hirtelen köddé vált, miközben idegenek tucatjai ácsingóztak arra, hogy visszajelöljem őket. E paranormális jelenség előzménye egy, a „metoo” kapcsán erős felindulásban elkövetett cikkem lehetett. A bűnöm pedig az volt, hogy feltettem egy költőinek szánt kérdést, azt, hogy vajon biztosan kellett nekünk ez az amerikai import kampány? … – írja Szigeti Ildikó pszichológus.

…Miközben a „mozgalommal” összefüggésben

jellemzően annak trendfordító és felszabadító hatásáról beszélnek, a kampány káros és veszélyes mivoltáról sokáig nem lehetett hallani. A hangulatfelelősök egymás után hívták be a televízió stúdiókba a pszichológusokat, akik – amellett, hogy örvendeztek az országos tömeges coming out felett – jól el is magyarázták, hogy miért is annyira nagyon jó mindez.
Akadtak viszont néhányan (köztük én is), akik nem osztották a szakma és a köz véleményét, bár ennek csak elvétve mertek hangot adni.

- Hirdetés -

Indokolt volt a „véleménydiktatúrát” idéző hangulattal szembe menők félelme, hiszen a „kötelező haladási iránnyal” ellentétesen közlekedőknek számolniuk kellett az általánossá vált lincshangulattal. A tömegek minden eszközzel meg akarták akadályozni, hogy a több évtized után kinyílt szelepek bezáruljanak.

metoo
Metoo itt, metoo ott, metoo mindenhol!

- Hirdetés -

A sors fintora,

hogy alig néhány héttel a hazai botrány kitörése után megjelent egy írás, amely a #metoo érzékeny pontjaira tapintott. Igaz, a cikk nem itthon, hanem az USA-ban látott napvilágot. Kimondta azt, ami nálunk még tabu volt:

„A MOZGALOMNAK ÁRNYOLDALAI IS VANNAK, A KAMPÁNY VÁRT ÉS REMÉLT ELŐNYEI ELTÖRPÜLNEK A NEGATÍV HATÁSAI MELLETT.”

A világ egyik legismertebb egészségügyi magazinja, a Health című lapban felteszik a legfontosabb kérdést, azt, hogy az egykori áldozatok most mit kezdjenek az újraéledt élményeikkel. A szerző több példát is említ arra, hogy a #metoo kapcsán számos egykori áldozatnál komoly testi és lelki tünetek jelentkeztek.

- Hirdetés -

Megosztás

Budapest
kevés felhő
22.6 ° C
23.3 °
21 °
43 %
1kmh
19 %
hét
23 °
ked
27 °
sze
26 °
csü
25 °
pén
25 °

Szerző

Megosztás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Adblocker észlelve! Kérjük, fontolja meg ezen értesítés elolvasását.

Azt észleltük, hogy az AdBlock Plus szoftvert vagy más reklámblokkoló szoftvert használ, amely megakadályozza az oldal teljes betöltését.

Nincsenek reklámcsíkok, Flash-ek, animációk, kellemetlen hangok és felugró hirdetések. Nem használjuk ezeket a bosszantó típusú hirdetéseket!

Pénzre van szükségünk a webhely üzemeltetéséhez, és minden bevételünk az online reklámozásból származik.

Kérjük, adja hozzá a igende.hu webhelyet a hirdetést blokkoló engedélyezési listához, vagy tiltsa le a reklámblokkoló szoftvert.

×