23.4 C
Budapest
2020.szeptember.18, péntek.

Ezt a zseniálisan egyszerű módszert imádják az iskolás gyerekek!

Nyisd ki gyermeked iskolai füzetét! Mit fogsz először észrevenni? A rengeteg piros javítást, ami a hibákat emeli ki. Nem csoda, hogy nem szereti az adott tantárgyat és nyaggatni kell, hogy foglalkozzon vele! Nézd meg ezt a módszert!

Piros = tilos, rossz

Gyermekkorban az önértékelést negatívan érintő hatások különösen sokat árthatnak, hiszen felnőttként is tovább cipelhetjük őket.

Tatjana Ivanko gyermekpszichológus kidolgozott egy módszert, amivel megoldást találhatsz erre a semmiségnek tűnő, ám valójában komoly problémára. Mikor egyik nap a kislánya otthon maradt, közösen gyakorolták az írást.

Az édesanya pedig ahelyett, hogy bepirosozta volna az elrontott vonásokat, zöld tollal emelte ki a legjobban sikerült részeket.

Kislányának nagyon tetszett az újfajta módszer és minden sor végén rákérdezett, hogy most melyik írás sikerült a legjobban, melyik kapja a zöld jelölést.

A lényege a zöld toll módszernek,

hogy a korábbiak helyett nem a hibákra hívja fel a figyelmet, azaz nem azt tudatosítja a gyermekben, hogy mit tud rosszul.

Ezzel szemben azt emeli ki, amit a gyermek jól, ügyesen csinált.

Érdemes kipróbálni a módszert, mert csak pozitív érzéseket közvetít és megerősítést ad a tanuláshoz, arra ösztönöz, hogy a gyermek még jobb eredményt akarjon önszántából elérni.

Ezt a zseniálisan egyszerű módszert imádják az iskolás gyerekek! 1

A különbség a kettő között óriási!

Tatjana azt vette észre, hogy ezzel az új módszerrel a kislánynál hatalmas változások álltak be a tanulási folyamatban. Önmagától, nem külső kényszerítés hatására kezdett arra törekedni, hogy minél ügyesebben végezze el a feladatokat, a hibáinak száma pedig drasztikusan lecsökkent.

Próbáld ki zöld-toll módszert, mi történhet?

A zöld-toll módszer nem arról szól, hogy a hibákat hagyjuk figyelmen kívül, hanem egy sokkal jobb megközelítéssel támogatja a tanulást, hiszen a jó teljesítményre hívja fel a figyelmet. Ha van gyermeked, próbáld ki te is ezt a módszert, hogy az ő magabiztosságának növelésével haladhassatok az eredményes tanulás hosszú útján!

Ezután már csak bíznunk kell abban, hogy ezt a forradalmian új módszert valahogyan a tanárok is megismerik és elfogadják. Csak egy új toll kell hozzá, meg egy kis spiritusz….

Forrás

Ezt a zseniálisan egyszerű módszert imádják az iskolás gyerekek! 2

 

- Hirdetés -

Megosztás

Budapest
tiszta égbolt
23.4 ° C
23.9 °
23 °
15 %
3.6kmh
0 %
pén
23 °
szo
23 °
vas
26 °
hét
26 °
ked
28 °

Szerző

Megosztás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Adblocker észlelve! Kérjük, fontolja meg ezen értesítés elolvasását.

Azt észleltük, hogy az AdBlock Plus szoftvert vagy más reklámblokkoló szoftvert használ, amely megakadályozza az oldal teljes betöltését.

Nincsenek reklámcsíkok, Flash-ek, animációk, kellemetlen hangok és felugró hirdetések. Nem használjuk ezeket a bosszantó típusú hirdetéseket!

Pénzre van szükségünk a webhely üzemeltetéséhez, és minden bevételünk az online reklámozásból származik.

Kérjük, adja hozzá a igende.hu webhelyet a hirdetést blokkoló engedélyezési listához, vagy tiltsa le a reklámblokkoló szoftvert.

×