23.4 C
Budapest
2020.szeptember.18, péntek.

Taníthatod a pocaklakót? Kár, hogy ezt akkor nem tudtam….

Mindenki úgy tervezi, hogy az ő csöppségéből lesz felcseperedve a legszebb, legokosabb, legérzékenyebb, szóval a legek legje. Tehetünk valamit addig is, amíg a szívünk alatt hordjuk a pocaklakót?

Perinatális (születés előtti) nevelés – a pszichológia korántsem új irányzata, a különleges személyiség születésének a kulcsa. Ismert, hogy 2 ezer évvel ezelőtt Kínában már az anyaméhben próbálták befolyásolni a magzat fejlődését.

Az áldott állapotban lévő nők festői környezetben élő közösségekbe telepedtek le, ahol zenéléssel, festéssel és lelki egyensúlyt segítő gyakorlatokkal foglalkoztak.

Az ultrahangos diagnosztikai készülékek fejlesztésével (a XX század második felében) a kutatók képesek voltak megfigyelni a pocaklakót és bebizonyították, hogy az anya gondolatai és érzelmei, a környezeti zajok közvetlen hatással vannak a magzat fejlődésére.

Így okítsd a pocaklakót!

A gyermekkel kapcsolatot teremteni és a megszületendő személyiséget fejleszteni már jóval a megszületése előtt szükséges. Felfedezték, hogy a terhesség 24. hetében állandósul a gyermek agyi tevékenysége, a 27. héten pedig már reagál a vizuális ingerekre és még a fejét is az erős fényforrás irányába fordítja!

Íme, néhány egyszerű gyakorlat,

melyek segítenek fejleszteni a gyermek képességeit, készségeit és hozzájárulnak a jövőbeni bensőséges kapcsolat létrehozásában is.

1. Felébredéskor üdvözöljük az apróságot, lefekvéskor kívánjunk neki szép álmokat.

2. Séta közben, vagy házimunka végzése közben halkan dúdold az abc-t. A gyermek később könnyebben fog megtanulni olvasni.

4. Köztudott, hogy Mozart művei többnyire pozitív hatással vannak a magzatra: váljon szokásoddá, hogy legalább napi egy órát hallgasd a nagy zeneszerző műveit!

- Hirdetés -

Megosztás

Budapest
tiszta égbolt
23.4 ° C
23.9 °
23 °
15 %
3.6kmh
0 %
pén
23 °
szo
23 °
vas
26 °
hét
26 °
ked
28 °

Szerző

Megosztás

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Adblocker észlelve! Kérjük, fontolja meg ezen értesítés elolvasását.

Azt észleltük, hogy az AdBlock Plus szoftvert vagy más reklámblokkoló szoftvert használ, amely megakadályozza az oldal teljes betöltését.

Nincsenek reklámcsíkok, Flash-ek, animációk, kellemetlen hangok és felugró hirdetések. Nem használjuk ezeket a bosszantó típusú hirdetéseket!

Pénzre van szükségünk a webhely üzemeltetéséhez, és minden bevételünk az online reklámozásból származik.

Kérjük, adja hozzá a igende.hu webhelyet a hirdetést blokkoló engedélyezési listához, vagy tiltsa le a reklámblokkoló szoftvert.

×