14.9 C
Budapest
2020.szeptember.21, hétfő.

Imigyen szóla a parafenomén!

Gyakran hallani, hogy  kevés a fizetés, rossz a főnök, nincs munka. De elképzelhető, hogy a kudarc oka nem is ezekben keresendő – legalábbis a parafenomén Alexander Sepsz szerint.

A 7 legfontosabb rossz szokásunk a parafenomén honlapja szerint:

1. A panaszkodás

Ez a legrosszabb szokás az összes közül, melyet gyakorlatilag az emberek 100 %-a elkövet. Ha egyfolytában panaszkodunk, hogy nem elég a pénzünk, hogy mennyire szerencsétlen az életünk, tudatalattink automatikusan ennek megfelelően fog működni. Agyunk teljesen rá fog hangolódni a kudarcra és a szegénységre.

Régóta ismert, hogy a gondolatiság bizony anyagi természetű. Ha egyfolytában azt hangoztatjuk, hogy mennyire szegények vagyunk, az valóban így is lesz. Minél többet panaszkodik valaki saját életére, az annál rosszabbá válik. Sepsz szerint a pénz sosem fog a sopánkodó emberekhez menni.

2. Mindent és azt is azonnal akarjuk

Valószínűleg mindenki foglalkozott már az alábbi kérdéssel: „Hogyan gazdagodhatnék meg gyorsan?” Viszont ahhoz, hogy meggazdagodjunk, bizony sok erőfeszítésre és sok időre lesz szükségünk. Semmit sem érünk el azonnal, semmi sem sikerül rögtön és gyorsan. Csak az válhat gazdaggá, aki nem fél a kitartó munkától, a rizikótól és attól, hogy hibázik.

Most járunk félúton

3. Keményen dolgozunk, de nem szeretjük azt, amit csinálunk

A parafenomén szerint sosem érünk el sikert abban a munkában, amit nem szívesen és nem élvezettel csinálunk. Ahhoz, hogy pénz álljon a házhoz, azzal kell foglalkozni, amit valóban szeretünk csinálni.

4. Az irigység…

Az irigység eddig még senkinek se segített gazdaggá válni. Ez a felettébb káros szokás az embert belülről emészti, így sokszor egyedülállóvá és beteggé is válik tőle. Ha valaki csak a mások sikerére gondol egyfolytában, nem is juthat ideje arra, hogy a saját terveivel, azok végrehajtásával, sikerével is foglalkozzék.

5. A spórolási szokásaink

Ahhoz, hogy valóban gazdaggá válhassunk, teljesen el kell tudnunk felejteni, hogy a gyermekeinken, az egészségünkön vagy a tanuláson spóroljunk! Ezeken tilos spórolni! Ugyancsak nem éri meg mindig mindenből a legolcsóbbat venni. Ha minden garast a fogadhoz versz, attól még nem fogsz meggazdagodni. Ez persze nem jelenti azt, hogy a felelőtlen költekezés a megoldás, de néha igenis, meg kell magadnak engedni a drága és vágyott dolgokat is.

6. Az elpocsékolt idő

Tudnunk kell az időnket helyesen beosztani! Az sosem fog meggazdagodni, aki céltalanul tölti el az idejét. A parafenomén azt állítja, ne vesztegessük a drága időnket, ha ötletünk van, azonnal kezdjük el megvalósítani!

7. A  várakozásról

Nem érdemes a megfelelő pillanatra várni, azaz amikor a csillagok együttállása jó, amikor a pokol befagy. Sosem lesz teljesen ideális pillanat! Ha akarsz, dolgozol, cselekedsz, végrehajtod a terveidet. Nem majd, hanem most!

A parafenomén végkövetkeztetése!

Ezek azok a rossz szokásaink, melyek horgonyként tartanak vissza attól, hogy gazdagok és sikeresek legyünk. Alexander Sepsz szerint legalábbis ezek a fő okai a szegény és szerencsétlen embereknek. Tudnunk kell ezektől a rossz szokásoktól megválni, tudatosan újra kell értékelnünk életünket, megváltoztatni gondolkodásmódunkat. És ekkor be fog következni az, amire vágytunk: a gazdagság.

A siker a hozzáállásunktól függ ez vitathatatlan. A magatartástól, a hozzáállásodtól, a küzdelmeidtől, amelyek a siker felé vezetnek. Így az életed tele van boldogsággal és sikerrel. Ezért nem meglepő, hogy a siker felé vezető úton negatív magatartást is tapasztalhatsz. Neked pozitív, a sikerhez való hozzáállásod?

Kicsit másként

Vannak, akik rossz időben, rossz hozzáállással rendelkeznek és gátolják magukat a sikerben. Léteznek olyanok is, akik sikeresek lettek és a jó magatartásuk egyszer csak rossz irányba sodródik.

De mi történik a fejünkben akkor, ha képtelenek vagyunk leállítani egy rossz szokást, ha újra és újra csapdába esünk? Biztosan mindenki járt már úgy, hogy hiába tervezte el: innentől nem nassol, nem nyomogatja munkaidőben a telefonját, nem nyomkodja a pattanásait, vagy nem rágja a körmét, a nap végére odáig jutott, hogy megint behódolt a rossz szokásának.

Stressz hatására (amikor mérgesek, szomorúak, leterheltek, magányosak, stb. vagyunk) az agy viselkedésszabályozásért felelős régiója, a prefrontális cortex egész egyszerűen kicsekkol, ez az oka, hogy még a legmegmagyarázhatatlanabb rossz szokásainkat is hajlamosak vagyunk ugyanúgy folytatni.

Szerencsére ismerjük ezt a folyamatot, és ennek segítségével építhetjük fel a stratégiát a rossz beidegződéseinkkel szemben. (-írja a bien)

Imigyen szóla a parafenomén! 1

 

 

- Hirdetés -

Megosztás

Budapest
borús égbolt
14.9 ° C
17.2 °
11 °
81 %
1kmh
95 %
hét
26 °
ked
28 °
sze
27 °
csü
26 °
pén
25 °

Szerző

Megosztás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Adblocker észlelve! Kérjük, fontolja meg ezen értesítés elolvasását.

Azt észleltük, hogy az AdBlock Plus szoftvert vagy más reklámblokkoló szoftvert használ, amely megakadályozza az oldal teljes betöltését.

Nincsenek reklámcsíkok, Flash-ek, animációk, kellemetlen hangok és felugró hirdetések. Nem használjuk ezeket a bosszantó típusú hirdetéseket!

Pénzre van szükségünk a webhely üzemeltetéséhez, és minden bevételünk az online reklámozásból származik.

Kérjük, adja hozzá a igende.hu webhelyet a hirdetést blokkoló engedélyezési listához, vagy tiltsa le a reklámblokkoló szoftvert.

×